Trottasjö

Fritid Mellan Söndrums kyrkby, Albinsro och G:a Tylösandsvägen ligger Trottasjö. Där finns två grillplatser med vindskydd och en fantastisk utsikt över sjön och fågellivet.

(Klicka på bilden för större bild…)

Texten som följer är hämtad från halmstad.se: http://www.halmstad.se/miljoenergi/djurochnatur/naturvardsprojekt.2692.html 
”Vid Trottasjö har 2012-2013 åtgärder för fågellivet vid våtmarken genomförts. I samband med utbyggnad av bostadsområdet Ranagård har infarten och p-platsen till Trottasjö förbättrats. Två vindskydd och grillplatser har iordningsställts. Informationsskyltar om fågellivet och varför Trottasjö anlagts finns uppsatta vid vindskydden. Ny ö samt åtgärder vid befintliga öar och slänter ner mot sjön har gjorts för att förbättra för rastande och häckande fåglar. Vid Trottasjö finns nu möjlighet att njuta av fågellivet på nära håll utan att störa fåglarna. Projektet genomförs av Teknik- och fritidsförvaltningen i samarbete med kommunekologen och Halmstads ornitologiska förening. Projektet finansieras av Fonden för hjälp åt djuren i naturen.” 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: