Eketånga naturreservat

Eketånga naturreservat ägs av Sveaskog och förvaltas av Länsstyrelsen. Eketånga är avsatt som naturreservat främst för friluftslivet. Reservatets tätortsnära läge gör att det är värdefullt som rekreationsområde. I det stigsystem som finns i området, finns en 1250 m lång slinga med belysning. För att skydda naturreservatet har Länsstyrelsen beslutat om särskilda föreskrifter, bland annat sådana som du som besökare i området måste följa och respektera. Historik: Området hade sannolikt under lång tid varit ett kalt flygsandsfält då det 1863 överläts till staten. Villkoret för överlåtelsen var att området skulle göras skogsbärande. På 1860- och 1870-talen planterades därför tall, bergtall och björk. Den vegetation som förekommer idag utöver dessa tre trädslag har uppkommit spontant. (Texten är hämtad från lansstyrelsen.se och kan läsas i sin helhet om du följer länken: http://www.lansstyrelsen.se/halland/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/halmstad/Pages/eketanga.aspx)

Dela med dig av något som kan intressera andra.
Lämna tips och förslag till Söndrums webbplats här

SÖNDRUMS WEBBPLATS-Startsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: