Unik gruppträning för golfproffs….

”Unik gruppträning för golfproffs har startat i Golfhuvudstaden Halmstad”

”Golf är en typisk individuell idrott. Men 14 golfproffs i Halmstad, både tjejer och killar, ser värdet av att träna tillsammans för att kunna ta nästa steg som spelare. Tillsammans har de startat den unika satsningen Together we can för att ta vara på möjligheten att åstadkomma effektivare träning. Inte någon annanstans i Sverige tränar tjejer och killar på denna nivå i grupp tillsammans. ”Att träna individuellt är givetvis viktigt i en individuell idrott”, förklarar Fredrik Wetterstrand som är stöttande golfcoach i satsningen. ”Målet är att få så effektiv träning som möjligt vilket innebär att slå så många slag som möjligt med bästa tänkbara fokus. Utan tvekan är det målet lättare att uppnå när vi tränar i grupp. Då kan vi göra övningar som tränar upp färdigheter som stresshantering, fokus mm. Vi kan också göra övningar som tar längre tid att förbereda och där man upptäcker saker om sig själv som man inte gör annars.” I Halmstad, som också går under namnet Golfhuvudstaden, bor och utvecklas ett stort antal professionella spelare på olika nivåer. De tävlar på allt ifrån Nordea Tour till Challengetouren och damernas Europatour. Några är klara med college i USA och har kommit hem. Några är klara med sina studier på Scandinavian School of Golf och har stannat i Halmstad. Några har flyttat till Halmstad för dess unika golfmiljö. ”Halmstad är särskilt bra dels för att det finns så många golfare som är proffs och som gör samma satsning som jag själv”, tycker Sofia Björkman från Halmstads Golfklubb. ”Dels närheten till så många bra golfbanor och träningsanläggningen Volkswagen Golfarena.” Läs hela artikeln på: http://www.mynewsdesk.com/se/halmstad/pressreleases/unik-grupptraening-foer-golfproffs-har-startat-i-golfhuvudstaden-halmstad-1103642

Relaterade länkar:
Sofiabjorkman.com
Golfutveckling.nu
http://www.mynewsdesk.com/se/halmstad/pressreleases/unik-grupptraening-foer-golfproffs-har-startat-i-golfhuvudstaden-halmstad-1103642

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: