Muddring av Grötviks hamn

Grötviks Segelsällskap ”Vi är mycket glada att vår dispensansökan om att tömma muddermassor i havet utanför Grötvik har beviljats av Länsstyrelsen. Det gör att vi kan und erhållsmuddra hamninloppet utan att behöva ta iland massorna och transportera bort dem med lastbil, vilket har varit tidsödande, kostsamt och orsakat störningar och olägenheter som nu kan undvikas. Muddringen kommer att ske under mars månad.”

”Muddringen görs på föreningens bekostnad och är en tung ekonomisk belastning. Möjligheten att förflytta den muddrade sanden i havet istället för att behöva transportera bort detta landvägen gör att vi kan muddra mer till lägre kostnad och mindre påverkan av vår omgivning. Muddermassorna utgörs främst av sand som vid provtagningar som väntat visat sig vara helt rena. Vid muddringen kommer sanden att tömmas i ett område söder om stora vågbrytaren dit det ändå var på väg naturligen, så att säga.” (Läs hela inlägget på: http://www.grotvik.se/2015/02/muddring-av-hamnen/)

Grötviks Segelsällskap

2 reaktioner till “Muddring av Grötviks hamn

Lägg till

  1. Bra åtgärd. Varför inte samtidigt påbörja anläggandet av en ny naturlig ö som kan bli en bra fågellokal i framtiden och samtidigt kan leda bort grumligt Nissanvatten från stranden?.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: