Ilsken älg i Eketångaskogen

Kvinna attackerad av ilsken älg.

Hallandsposten.se ”Vid åttatiden på fredagsmorgonen var Ann Hedenberg ute på promenad med sin hund i Eketångaskogen, som så många gånger förr. Hon hade parkerat bilen och gick på stigen som leder ned mot Grötvik.

älg2
Bild fr. http://www.trollberget.sondrum.se

– Vi har gått där i sju år. Vi har stött på älgar tidigare, men de har aldrig varit nära och har gått därifrån när de har sett oss, berättar Ann.

Älgen som de träffade den här morgonen var annorlunda.

– Älgen var bara några meter ifrån när den kom rakt emot oss. Jag släppte hunden och sprang. Sedan hoppade jag över bäcken som rinner där, men älgen hoppade efter, säger Ann, som är övertygad om att hon hade blivit sparkad om hon inte hade lyckats ta sig över bäcken.

Hunden stannade kvar på andra sidan vattnet och när älgen till slut hade försvunnit kunde Ann fånga in den och återvända till bilen.

– Nu går jag inte där fler gånger. Min ex-man har flera gånger bett mig vara försiktig, men älgarna har aldrig varit så nära tidigare, säger Ann, som flera timmar efter händelsen fortfarande är skärrad.

Men det är inte bara sin egen säkerhet i skogen som Ann tänker på.

– Jag tänker framför allt på barnen. Det är ju många barn som tar den vägen till skolan och de har till exempel orientering där ibland.

Ann ringde till kommunen, som hänvisade henne vidare till polisen. Polisen hänvisade henne sedan tillbaka till kommunen och till sist kunde Ann göra en anmälan.

– När jag pratade med kommunen sade de att det var flera som hade varit i kontakt med dem angående älgen. Det var ingen annan som hade blivit attackerad, men de hade sett att älgen var hotfull, säger hon.

Ann Hedenberg vill nu uppmärksamma eventuella helgflanörer på att den ilskna älgen finns i skogen.

Det är heller inte första gången som älgar ställer till problem i området.

Så sent som i november förra året kunde HP rapportera om ilskna älgar som jagade människor på Bergsgård. Året innan blev en nioårig pojke puttad av en ungtjur.

Då uppmanade kommunens naturparksmästare, Tobias Härstedt, personer som ser älgar att ha ett säkerhetsavstånd på minst 50 meter och att hålla ögonen på djuren.” (Källa: http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.3918072-halmstadkvinna-attackerades-av-folkilsken-alg)

älgar
Bild fr. http://www.trollberget.sondrum.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: