”I Söndrum blir konfirmanderna fler”

SÖNDRUM
Halmstad 7 DagarHstd7dagar.se
”Allt färre svenska ungdomar väljer att konfirmera sig, enligt statistik från Svenska kyrkan. Men så är det inte i Halmstad. I vissa delar av kommunen ökar till och med antalet.”

”Att det blir allt svårare att vara med och konkurrera om ungdomars tid är något Svenska kyrkan har fått erfara. Nu presenteras siffror som visar på en fortsatt negativ trend över antalet konfirmerade ungdomar. Ifjol konfirmerades endast 29,1 procent av landets 15-åringar, vilket är den lägsta siffran sedan 1970. Men, siffrorna pekar samtidigt på stora regionala skillnader. I Halmstad finns nämligen flera församlingar som gått mot den negativa trenden och fortsatt locka unga till kyrkan. Bland dessa församlingar finns Enslöv, Slättåkra/Kvibille, Söndrum/Vapnö och Snöstorp. I Snöstorp har konfirmationsantalet exempelvis ökat med nästan 40 procent.”

Söndrum/Vapnö församling är en av de församlingar som under flera år haft ett jämt flöde av konfirmander och i år blev så många som 70 procent av alla 15-åringar i församlingen konfirmerade.
– Vi tänker inte riktigt i de banorna att vi måste få så många som möjligt att konfirmera sig. I stället värderar vi sättet vi arbetar på och sättet vi når ut till ungdomarna. Procentenheter hit och dit låter för mycket som försäljningssiffror, säger prästen Ami Sundberg som tillsammans med sina kollegor regelbundet besöker ungdomar ute i deras vardag för att skapa en god relation.” Läs hela artikeln i Halmstad7dagar: http://hstd7dagar.se/News2.asp?idNews=5561

Halmstad 7 Dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: