Tylösandsseminariet

tylosand

Tylösandsseminariet ”Obligatoriska läkarkontroller av bilförare, för att hitta personer som inte längre borde ha körkort, diskuteras nu inom Transportstyrelsen. Tanken får stöd av infrastrukturminister Anna Johansson. Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren tog upp idén i sitt tal på det stora trafikseminariet i Tylösand. Man skulle kunna tänka sig att ha läkarundersökningar med viss regelbundenhet vid vissa åldrar. En del grannländer har den typen av kontroller, säger Maria Ågren. Syftet är att hitta personer som på grund av dålig syn, demens eller någon annan sjukdom inte längre bör köra bil. Läkare är skyldiga att rapportera om någon person får en diagnos som inte är lämplig för bilkörning. Transportstyrelsens bild är dock att läkarna inte gör sådana anmälningar så ofta som de borde. Varje år får cirka 25 000 personer en demensdiagnos. Men bara cirka 8 000 körkort återkallades av något medicinskt skäl, alla inräknade, eller för att läkarintyg inte inkommit.” Läs hela artikeln >> http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2825381-oppnar-for-lakarkontroll-av-forare

header_tylosand2

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑