Nytt hotell planeras i Tylösand

”Samhällsbyggnadsutskottet beslutade under tisdagens möte att utreda möjligheterna för en hotell- och konferensanläggning i Tylösands centrum. Olika exploatörer har sedan tidigare visat intresse för att bygga i Tylösand och dess omgivning. Därför har en förstudie gjorts som analyserat förutsättningarna för nya hotellanläggningar.”

”I förstudien pekades det aktuella området ut som en lämpligt plats för en hotelletablering. Detaljplanen förväntas vara färdig till oktober 2017 och samhällsbyggnadskontoret menar att det centrala läget för bygget kan hjälpa till att binda ihop Tylösands centrum. – Tylösand är ett av de starkaste varumärken vi har i Halmstad, men utvecklingen av Tylösand behöver ta fart så att utbudet kan öka, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C).” (Källa: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/halland/har-planeras-for-nytt-hotell-i-tylosand)

tylösand2

”Hotell Tylösand kan få ny konkurrent runt knuten. Bara ett par hundra meter från hotellkomplexet vid havet vill politiker i Halmstads samhällsbyggnadsutskott ha en ny hotell- och konferensanläggning. I går beslutades att en detaljplan ska göras på ett område längs Tylösandsvägen, norr om restaurangen Punch. I dag finns här en parkeringsplats och ett grönområde. Runt omkring är det bostäder. ”

”En intressent finns”
”– Det vi pratar om är ett hotell med omkring 100 rum. Vem som ska få förvärva fastigheten och bygga har vi däremot inte bestämt, säger Henrik Oretorp (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet. I nuläget finns det dock en intressent som kommunen haft diskussionerna med sedan något år tillbaka. Först tittade de på att bygga vid Kronocampingen som ligger längre norrut, mot Frösakull. Men efter en förstudie som gjordes i vintras har kommunen nu landat i att det är i centrala Tylösand det bör byggas. – Det behövs mer i Tylösand för att vi ska återupprätta det rykte som orten har haft sedan många år tillbaka. Jag skulle vilja se mer av både hotell och affärslokaler i området, säger Oretorp.”

”Vill ha havsutsikt”
”Detaljplanen beräknas vara färdig om två år. På området beräknas det gå in en byggnad på omkring 5 000 kvadratmeter. Henrik Oretorp ser gärna att det byggs på höjden. – Det är havsutsikt man vill åt, säger han. I beslutsunderlaget från tjänstemännen står det dock att området lämpar sig för en byggnad i två våningar.”
(Källa: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/halland/har-planeras-for-nytt-hotell-i-tylosand)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑