”Gasa på utvecklingen av Tylösand”

Tylösandsbor pekar på bättre hotellplats”
”Planerna på en hotell- och konferensanläggning vid restaurang Punch ogillas skarpt av Stellan Larsson och Henrik Lundberg, som är uppvuxna i Tylösand. De kallar placeringen ”obegriplig” och hänvisar till platser med havsutsikt i stället.”
”– Jag har bott här i 70 år och alltid varit positiv till att Tylösand utvecklas, men att tränga in en sådan anläggning här vore idiotiskt, säger Stellan Larsson, en av författarna bakom boken ”Tylösand i våra hjärtan. Från ödslig utmark till blomstrande miljö”, som kom ut 2004.” Läs hela artikeln >> http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4509262-tylosandsbor-pekar-
pa-battre-hotellplats

”Hotell i Tjuvahålan på omstridd plats”
”Kommunpolitikerna i Halmstad vill att det byggs ett boutiquehotell ovanför Tjuvahålan, på samma plats där ett privat företag för tolv år sedan ville uppföra ett konsthotell.”
”– Vi vill gasa på utvecklingen av Tylösand. Det finns planer på flera nya hotell och restauranger i området. Vi har Salt 2 och så har vi planerna på ett hotell bredvid Punch och nu vill vi ha ett boutiquehotell vid Tyludden, säger Henrik Oretorp (C), ordförande i utskottet, som i den här frågan har stöd av övriga partier.”
”– Tylösand är det starkaste varumärket vi har i Halmstad. Samtidigt har vi varit sämre än många andra kuststäder på att utveckla stränderna. Även de företag som är etablerade i Tylösand vill se mer av sådant här, säger Lars Püss (M), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.” Läs hela artikeln >> http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4530894-hotell-i-
tjuvahalan-pa-omstridd-plats

Foto: Peter Fristedt. Bilden är Creative Commons licensierad. Bilden är länkad till fotografens Flickr-sida, där står vad som gäller för delning av bilden mm.

”Arkitekttävling för bygget av nytt hotell på Tyludden”
”Samhällsbyggnadsutskottet beslutade under dagens möte att erbjuda en tomt på 7504 kvadratmeter i Tyludden för att bygga ett hotell. Vem som får bygga hotellet kommer att beslutas genom en arkitekttävling där bäst förslag vinner. – Nu ska utvecklingen av Tylösand ta fart, därför drar vi igång en tävling för att få fram kreativa förslag till bebyggelse, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C). Tomten ligger nära stranden längs Tjuvhålsvägen i Tylösand. Att upplåta tomten för hotelverksamhet följer kommunstyrelsens verksamhetsplan för 2016-2018 att utveckla strandnära mötesplatser. – Det ska bli intressant att utveckla området runt Tylösand, men det är viktigt att bibehålla vyn över Laholmsbukten. Byggnationen får inte bli en skärm, säger samhällsbyggnadsutskottet 2:e vice ordförande, Bertil Andersson (S).” (Källa: http://www.halmstad.se/4.12d932271429f66bdccf12.html#/pressreleases/arkitekttaevling-foer-bygget-av-nytt-hotell-paa-tyludden-ett-av-aerendena-paa-kommunstyrelsens-samhaellsbyggnadsutskott-1269344?utm_campaign=Alert)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑