Vandrarhem bakom livräddarna?

TYLÖSAND
Suzanne Åkerlund (L) föreslår att kommunen ska bygga ett vandrarhem på pensionatstomten ovanför livräddarna i Tylösand. Detta som en del i utvecklingen av Tylösand som turistort.

Kommunen skulle kunna bygga vandrarhemmet och livräddarna skulle kunna driva det. Detta skulle stärka deras verksamhet. Förslaget är förankrat hos allianskamraterna i Femklövern, enligt Suzanne Åkerlund.

Vandrarhemsidén är bra, tycker Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand. ”– Det finns ju inget vandrarhem i närheten. I grund och botten är jag för en utveckling av Tylösand. Helst skulle jag vilja att man kunde återgå till hur det var förr med små hotell och pensionat, affärer och många restauranger. Tylösand blir mer levande vilket tilltalar mig.”

Peter Karlborg, ordförande Halmstad-Söndrums Livräddningssällskap och Leif Karlborg, ledamot av styrelsen är däremot inte lika förtjusta.

Leif Karlborg säger:  ”-Vi mäktar inte med att ta hand om ett vandrarhem. Vi har verksamhet året om. På sommaren har vi strandbevakningen på sju ställen och dessutom ansvarar vi för den nordiska livräddarutbildningen”

”– Vi driver en frivillig verksamhet som tar mycket tid. Antingen ska vi rädda liv eller driva pensionat, inte både och” menar Peter Karlborg.

Läs också Hallandspostens artikel:
http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4566346-vandrarhem-foreslas-bakom-livraddarna

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: