Nya Salt skymmer utsikt för Paradiso

TYLÖSAND
paradisoNya restaurang Salt kommer att skymma utsikten för restaurang Paradiso. Isa Gök som arrenderar marken av Halmstads kommun och har haft restaurangen sedan år 2000 är orolig.  För tre år sedan byggde han en lounge och en solterrass. En stor investering och nu kommer utsikten byggas för.
Isa bor i Göteborg och det var vänner i Halmstad som berättade för honom om planerna för nya Salt. Han tycker det är konstigt att han inte har fått ha synpunkter på bygglovet innan det klubbades i byggnadsnämnden. Han säger att han tänker överklaga beslutet.
Han tycker att Tylösand ska utvecklas med fler restauranger eller andra nöjesställen. Det är bra för fler restauranger blir fler människor och besökare till Tylösand, ”men en restaurang ska inte få ta hela kakan”, säger han.
Han tycker att behandlar honom orättvist, som om politikerna inte vill ha kvar hans restaurangrörelse. Han är rädd att bli utkonkurrerad av Salt när utsikten över havet och solnedgången kommer att skymmas.
Han tycker att placeringen av Salts nya byggnad är felaktig. Den skulle kunna ligga längre åt söder, då skulle den inte skymma utsikten så mycket från Paradisos lounge och uteservering.
Vid byggnadsnämndens senaste sammanträde den 9 december godkändes förutom bygglovet för nya Salt även rivning av en gammal bastubyggnad från 1920-talet. Där bastun ligger ska den nya restaurangbyggnaden uppföras.
-Isa Gök kommer att få en underrättelse om bygglovsbeslutet, säger byggnadschefen Anders Thorén

 

”För att kunna uppföra en restaurangbyggnad på fastigheten Tyludden 1:7 har kommunfullmäktige beslutat om ändringar i den gamla detaljplanen. Ändringen innebär att den tillåtna användningen varmbadhus kompletteras med restaurang och samlingslokal. Beslutet togs i kommunfullmäktige den 15 december och har ännu inte vunnit laga kraft. Vid samrådet framkom synpunkter från bland annat bastuföreningen och en privat fastighetsägare.” Källa: http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4576048-nya-salt-skymmer-utsikten

Bilden är länkad till restaurangparadiso.se

restaurang paradiso

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑