Soldalens f d äldreboende blir förskola

Fyra nya förskoleavdelningar ska öppna i februari. I texten nedan från Halmstad kommuns webbplats kan du läsa om det är tänkt att bli.

förskola3”I dag blev det klart att det före detta äldreboendet Soldalen i Söndrum kommer att användas till förskola. Byggnadsnämnden har beviljat bygglov och barn- och ungdomsnämnden har beslutat att hyra lokalerna till förskoleverksamhet. Verksamheten på Soldalen, som kommer kunna ta emot max 60 barn, beräknas starta i början av februari.”

”Behovet av förskoleplatser i Halmstad är stort och ett intensivt arbete pågår för att få fram nya lokaler. Att hyra Soldalen kommer att ge fyra nya avdelningar. Verksamheten kommer att bestå av cirka 60 inskrivna barn samt en personal på 15 personer. Inskrivningen kommer att ske successivt med start redan i början av februari.”

”Lokalerna kommer att hyras till slutet av 2017 då nya permanenta förskoleavdelningar i Söndrum förväntas vara klara.”

”- Det är glädjande att alla berörda förvaltningar arbetat så snabbt för att göra det möjligt att tillfälligt använda Soldalen som förskola, säger Tove Bergman (MP) ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Det känns väldigt bra att kommunen nu får möjlighet att erbjuda ytterligare 60 barn plats i förskolan, fortsätter Tove.”

”Kompletterande utrustning och utevistelse ”
”Lokalerna har bedömts som lämpliga för förskoleverksamhet. En del anpassningar och kompletterande utrustning krävs dock och arbetet inleds omgående.”

”Verksamheten kommer att arbeta mycket med utevistelse och i närområdet finns både skog, strand, kommunala lekplatser och grönområden. Det kommer också att sättas upp ett staket för att skapa en säker utemiljö kring Soldalen, och lekytan kommer att få lekredskap.”

Här kan du läsa mer om kommunens arbete gällande förskoleplatser 2016 samt få svar på vanliga frågor om placering och kö.

(Källa: http://www.halmstad.se/4.12d932271429f66bdccf12.html#/pressreleases/klartecken-foer-fyra-nya-foerskoleavdelningar-oeppnas-redan-i-februari-1291890?utm_campaign=Alert)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑