Stycka kyckling på Söndrumsskolan

SÖNDRUM ”Förr var det en självklarhet. I dag är det en på många håll bortglömd kunskap. Eleverna på Gullbrandstorpsskolan, som har hemkunskapslektionerna på Söndrumsskolan, har fått lära sig att stycka hel kyckling. Sebastian Jäderås, hemkunskapslärare, drar lite basfakta kring kyckling. För det första är hygienen a och o. Campylobacter och salmonella är inga bakterier man vill stifta närmare bekantskap med. För det andra berättar han att hel kyckling är betydligt billigare än fileér. Sist men inte minst så pratar de miljö. – Om man ändå ska äta kött, då tycker jag att det är viktigt att veta att det är djur som haft det bra. Och kyckling är mer miljövänligt än till exempel nötkött. När faktadelen är klar är det bara att sätta igång. Sebastian Jäderås visar hur eleverna ska göra för att stycka kycklingen. Knaket när benen bryts av får en del av eleverna att rynka ordentligt på näsan. – Man känner sig lite som en djurplågare, säger Linnea Nilsson.” Läs mer >> http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4780594-styckning-av-kyckling-pa-schemat-i-sondrum

kyckling

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑