Älgattack i Eketångaskogen

EKETÅNGA ”Goshia Weber skulle precis avsluta sin joggingtur när älgkon kom dundrande fram ur skogen bara någon meter bort. – Jag hade änglavakt, säger hon.

Goshia Weber brukar jogga längs den upplysta slingan i Eketångaskogen. I tisdags vid halv åtta-tiden när hon avslutade sin runda så hörde hon ljudet av brutna grenar och hur det brakade till. Hon sneglade åt sidan och såg älgkon komma dundrande fram ur skogen.

– Älgen kom rasande mot mig. Jag kände lukten av den och såg bara den stora mulen, säger Goshia Weber, som hann ta två steg innan hon snubblade och blev liggande på mage i snåret precis framför älgen, som stannade upp och blev stående intill henne.”

”Goshia låg alldeles stilla och försökte att inte andas. – Det var kanske en minut eller två men det kändes som en evighet, säger hon och beskriver hur siluetten av det stora djuret var som en mörk vägg ovanför henne. – Jag hann tänka att nu trampar hon på mig. Hur ont kommer det att göra? Kommer jag att överleva? Och i nästa stund tänkte jag på min man och min femåriga dotter som var på väg för att möta mig.”

”Goshia Weber tror att älgen ville skydda sin kalv och anföll. Det var fallet som räddade henne. Älgen såg inte henne längre och kom av sig. – Annars hade den sprungit rakt över mig. Det är jag säker på, säger hon. När den till slut tog några ståtliga kliv precis förbi henne vågade hon sträcka sig efter telefonen och ringa sin man. Han hade redan insett att något inte stämde.”

”– När vi närmade oss såg vi tre älgar ute på ängen. Två stora djur och vad som verkade vara en kalv, säger Adam Smogorzewski, som kom gående längs stigen med parets femåriga dotter Elin. När Goshia såg sin familj vågade hon då resa sig ur snåret och ta sig bort från älgarna. – Det kändes som en lång väg tillbaka till bilen, konstaterar Goshia Weber.”

”När HP följer med henne till platsen har det gått två dagar. Hon har funderat mycket på händelsen och på alla dem som varje dag använder sig av slingan i Eketångaskogen. – Här är fullt med folk. Barn på väg till skolan, motionärer, hundägare på promenad och hela fotbollslag som använder området för träning. Det är viktigt att varna andra om det som har hänt, säger hon. Strax innan vi träffas får hon ett samtal från polisen som berättar att en patrull har varit på plats och att de tror att älgarna är kvar i området. Men man vidtar inga åtgärder om det inte sker fler incidenter. – Det här har inte bara hänt en gång. Det är ju många som har blivit anfallna av älgar i området. Därför är det viktigt att vara uppmärksam, säger hon.” 

(Källa:http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4805162-algen-gick-till-attack-under-joggingrundan)

älg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑