Brand i villa i Frösakull

FRÖSAKULL ”På väg hem från affären såg Mats Lindholtz, 67, plötsligt svart rök mot himlen. Han agerade blixtsnabbt och lyckades rädda en villa från att brinna ner. – Jag tvekade inte en sekund, säger han.”

”När Mats Lindholtz såg röken från ett grannhus i Frösakull utanför Halmstad vid 16-tiden i går tvärnitade han bilen och slängde sig ut. På vägen mötte han två kvinnor. – Det sprang en dam med en telefon i näven och sa att hon hade ringt brandkåren. En annan dam kom med vattenhinkar. Själv försökte jag hitta något att släcka branden med, säger han.”

”Kopplade på vattenslangen När han rusade in på tomten hittade han ett vattenuttag. Bakom en friggebod fanns en vattenslang. – Jag kopplade på slangen och vräkte på vatten, så mycket som det bara gick. Det var tur att nyckeln satt i vattenutkastaren, annars hade jag aldrig fått i gång den. Då stod villans sammanbyggda garage i full låga. – Eftersom jag tidigare varit officer i flygvapnet så visste jag hur jag skulle göra. Det var bara att begjuta branden så mycket som möjligt med vatten, uppifrån och ner. När räddningstjänstens personal anlände var branden släckt. Ingen hade skadats. – Jag sa lite skämtsamt till grabbarna att de kunde åka hem. De tackade för hjälpen och rev upp väggen för att se att inget pyrde, säger Mats Lindholtz.”

”Hyllas av polisen Halmstadspolisen hyllar på sin Facebooksida den hjältemodiga insatsen. – De förbipasserande räddade huset från att brinna ner. De är riktiga vardagshjältar, säger polisens pressinformatör Jenny Widén. Huvudpersonen själv tar uppmärksamheten med ro. – Jag kör normalt inte den vägen mot huset utan brukar svänga av tidigare och då hade jag kanske inte sett branden. Men denna gång körde jag vidare. Det var nog ödet. Ödet ville att jag skulle köra den vägen och då gjorde jag det, säger Mats Lindholtz. Nu vill polisen i Halmstad träffa honom för att visa sin uppskattning. – Det känns trevligt, framför allt för att man räddat ett hus. Jag har inte pratat med husägarna än men så fort jag ser dem ska jag göra det.” 
(Källa: http://www.expressen.se/kvallsposten/mats-67-hyllas-for-sin-hjalteinsats-av-polisen/)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑