Kungen besökte Söndrumsskolan

Stora_riksvapnet_-_Riksarkivet_SverigeSÖNDRUMSSKOLAN ”Kungens nyankomna barnbarn har under våren satt stopp för två planerade kungabesök i Halmstad. Men på fredagen blev det äntligen av. Och på första stoppet möttes han av en tröjprotest.”

”Efter att ha ställt in två besök till Halmstad under våren är kungen i Halmstad under fredagen. SVT Nyheter Hallands team är på plats för att bevaka det första stoppet där kungen besöker Söndrumsskolan. Det första besöket ställdes in eftersom det sammanföll med prins Oscars födelse, och det andra besöket fick ställas in på grund av ankomsten av prins Carl Philips och prinsessan Sofias son.”

”Men inför fredagens besök står inte några barnafödslar i vägen. Och på fredagsförmiddagen anlände kungen. I ett klassrum i Söndrumsskolan fanns förväntansfulla högstadieelever. En av dem, åttondeklassaren Vidar Santesson, hade ett speciellt budskap till kungen på sin tröja. ”Ner med monarkin” stod det. – Det är ett ställningstagande. Monarkin hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Han föds till något han inte förtjänat, säger Vidar till SVT. En av skolkamraterna, Karl Eriksson, valde istället den vita skjortan. – Man ska på sig något fint när en fin person kommer. Det är alltid trevligt att ha en kung, säger Karl Eriksson. När kungen väl kom fick han en rundvisning i slöjdsalen och hejade på eleverna. Där hamnade han också mitt emot Vidar och kunde se T-shirten med budskapet. Trots att kungen inte kommenterade texten på tröjan, var Vidar nöjd efteråt. – Jag tror han såg budskapet men jag tror han försökte ignorera det, vilket är fullt förståligt. Jag är inte så jätteimponerad av kungen men det var ju trevligt. Sen fick vi ju sluta tidigare också.” Läs mer och titta på filmklippet på http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/kungen-besoker-skolor-i-halmstad-har-stallt-in-tidigare-besok

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑