Nya hyresrätter i Söndrums centrum

SÖNDRUMS CENTRUM ”Söndrums centrum kan få nya hyresrätter och handelslokaler i framtiden. Kommunpolitikerna har gett ett positivt planbesked för den aktuella fastigheten. HFAB har inkommit med ett förslag till kommunen om att utveckla Söndrum centrum genom att bland annat bygga nya lägenheter i området.”

”I dag rymmer den fastighet som det kommunala fastighetsbolaget vill bygga på 12 lägenheter och förhoppningen är att det ska bli ytterligare cirka 70 stycken. 
Förutom bostäder vill HFAB även utöka lokalytorna för handel. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har nu beslutat att ge ett positivt planbesked för den aktuella fastigheten. – Detta är bara en idé från HFAB. Nu ska vi sätta igång planärendet så vi vet ju inte om det blir så här, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C).”

”– Jag upplever att det har blivit mer liv i Söndrums centrum de senaste åren. Skulle vi göra det här så skulle vi förhoppningsvis förstärka möjligheterna för centrumet att utvecklas ytterligare, säger Lars Püss (M), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet. De eventuellt framtida lägenheterna kommer att vara hyresrätter. – Det är mycket villor runt omkring i detta område så det är bra att vi ökar andelen hyresrätter, säger Henrik Oretorp.”

”Tanken är att bostäderna bland annat ska byggas ovanpå befintlig bebyggelse. Till exempel innehåller förslaget nya våningsplan ovanpå byggnaden som ligger längs med Lars Montins väg och inrymmer verksamheter som Halmstads djurklinik och Umai sushi. Det finns även förslag på helt nya byggnader i området.”

”Projektet innebär också att Jutaplatsen ska omgestaltas. I förslaget står det att den ska ha plats för ”torgliv”, entréer till verksamheter och parkeringar. Eftersom åtgärderna i HFAB:s ansökan strider mot nuvarande detaljplan, till exempel när det kommer till byggnadshöjd och våningsantal, måste den ersättas med en ny.” (Källa: http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/hfab-vill-bygga-nya-hyresr%C3%A4tter-i-s%C3%B6ndrum-1.2329081)

jutaplatsen i framtiden
Skärmklipp från Hallandsposten.se 2016-06-07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑