Snorkelled i Svärjarehålan

Här kommer ett sommartips från 2015 för alla som är bad- och snorkelsugna

”Sugna provade snorkelled”

SVÄRJAREHÅLAN ”Över 2 000 personer har redan testat den snirkliga snorkelleden i Svärjarehålan i Tylösand. På söndagen bjöds på prova på-aktiviteter för att locka ännu fler.”

”Naturskyddsföreningen, kommunen och dykarskolan i Halmstad kunde knappast önskat sig bättre väder till snorkelledens tvåårsjubileum. På en knökfull strand kunde de nu bjuda på strandquiz, snorkelskola och små turer ut på leden.”

”– Det var roligt att snorkla och inte svårt. Jag har sett krabbor och till och med klappat dem, berättar Eskil Abrahamsson, som var en många som provsnorklade under eftermiddagen.”

”Snorkelleden är en 200 meter lång slinga som binds ihop med 10 bojar på ytan och en lina under vattnet. Vid varje boj finns en undervattensskylt som berättar om djur och växter som finns i närheten. Leden är öppen för alla, och den som inte har snorkel och cyklop kan låna det i Handikappbadets kiosk.”

”– När man sett hur mycket liv som finns i vattnet kan det förhoppningsvis leda till att man blir mer rädd om naturen, säger Stefan Andersson, ordförande i Halmstads naturskyddsförening.”

(Källa: http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4122603-sugna-provade-snorkelled)

Läs också: Snorklingssäsongen i Svärjarehålan är igång (hallandsposten.se 2/7-16)

snorkling

Kommentarsfunktionen är stängd.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: