Inbrott och stöld i Söndrumsskolan – många iPads stals

ipad70-80 iPads stals vid ett inbrott på Söndrumsskolan på fredagskvällen. En förbipasserande cyklist larmade polisen när hen hörde att larmet tjöt från skolan. Entrédörren stod öppen när polis kom till platsen. Inga inbrottstjuvar visade sig vara kvar när patrullen hade genomsökt lokalerna. Ipadsen skulle ha delats ut till de sex klasserna med elever som går i årskurs 6, som ett hjälpmedel i undervisningen.

Bytet kommer att vara värdelöst för tjuven/tjuvarna eftersom att varje iPad är registrerade. Det betyder att varje gång man startar upp apparaten sån kontaktar den Apple och då uppger enheterna att de tillhör Halmstads kommun. Har man inte inloggningsuppgifterna så går det inte att logga in och då kan man således inte använda iPaden. Men däremot finns det en risk att apparaten används till att plocka reservdelar ifrån.

Mer att läsa:
> Sexornas nya surfplattor stals på skola
> Stulna läsplattor är värdelösa för tjuven
> Stulna surfplattor från Halmstad hittas i Syrien

ipad-1758353_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑