Blev Paradiso lurad att bygga fast veranda?

Fotograf: Alexander Lönngren

”Restaurang Paradiso intill stugbyn i Tylösand har nu fått sitt bygglov för uteserveringen.”

”Uteserveringsverandan var byggd redan innan lovet gavs, men ägarna slipper sanktionsavgift och får inte ens kritik. – Det har varit ett missförstånd, men det är inte Paradisos fel utan vårt, säger Tommy Thuvesson, chef för byggnadskontoret vid Halmstads kommun. Han förklarar att Paradiso tidigare, när de visade upp sina planer, fått besked om att deras uteservering inte var bygglovspliktig. – Jag visade ritningar och alla papper och fick besked att det bara var att bygga, säger Isa Gök, från Paradiso.”

”Men kommunens granskare hade uppenbarligen för bråttom. Verandan skulle både ha väggar och stå på plintar och står där nu flera meter hög. Dessutom är den uppförd på mark som reserverats för park, plantering och parkeringsplats – på ytor som enligt detaljplanen inte får bebyggas. När folk från Tylösand hörde av sig och frågade om restaurangen verkligen hade bygglov, uppenbarades felet.”

”Bygglovet är tidsbegränsat för sommarsäsongen 2017. Senast 30 september ska hela bygget, enligt beslutet från i onsdags, vara nedmonterad. – Det blir inte lätt, säger Isa Gök. De sa att det inte behövs bygglov och jag har lagt ned en och en halv veckas arbete och mycket pengar på verandan. Konstruktionen är inte byggd för att vara tillfällig utan permanent. Isa Gök hoppas att efter sommaren få igång ett samtal med kommunens företrädare, för att få ett permanent bygglov.”

Källa: hallandsposten.se

Relaterad webbplats: http://www.restaurangparadiso.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑