Eldnings- och bevattningsförbudet upphör

”Eldnings- och bevattningsförbuden hävs i Halmstad och Laholm”

”De senaste veckornas nederbörd gör att bevattningsförbuden i Halmstad och Laholm hävs omedelbart. Kommunernas eldningsförbud hävs klockan 9.00 på tisdagen, meddelar Halmstads kommun i ett pressmeddelande.”

”På grund av den extremt höga förbrukningen av dricksvatten infördes den 5:e juni bevattningsförbud i Halmstads och Laholms kommuner, men efter den senaste tidens nederbörd hävs förbudet omedelbart.”

”− Vi ser att vattenproduktionen har minskat till följd av svalare temperaturer och nederbörd samt att antalet sommarboende och turister är färre. Grundvattennivåerna i de större kommunala vattentäkterna i Halmstad och Laholm är normala för årstiden. Med det som grund kan vi nu häva bevattningsförbudet, säger Mattias Leijon, förvaltningschef på Laholmsbuktens VA, i ett pressmeddelande.”

”Eldningsförbudet hävs”

”Klockan 09 på tisdagen hävs också eldningsförbudet i kommunerna – ett förbud som infördes i Halmstad redan den 23:e maj.”

”− Det understa marklagret är fortfarande väldigt torrt, men vi har tack vare regnet inga extrema nivåer längre och väljer därför att häva eldningsförbudet, säger räddningschef Hans Ekberg, i ett pressmeddelande.”

Källa: svt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑